Dear anyone,
Your duolingo forum registration isn't automaticaly transferred to duome forum so in order to join duome forums you need to register with your existing or any other username and email; in any case it's advised that you choose a new password for the forum.
~ Duome Team

Питання щодо курсу з німецької мови

Moderator: HeyMarlana

Yobik
Ukraine

Питання щодо курсу з німецької мови

Post by Yobik »

На жаль інкубатор прибрали з загального кола волонтерів, тим самим уніфікувавши процес створення мовних курсів. Проте ні за тих часів, ні сьогодні - ми не побачили ні одного доданого курсу для україномовних. Цікаво, що до прикладу в Нідарландах є 3 базові мови для вивчення, хоча у обох спільнот (нідерландськомовнa та україномовнa) однакова кількість з користувачів, які вивчають англійську мову. На болотах ситуація ще цікавіша, там повільно готують українську мову та (...шведську?) для русні. Тобто проблема в загальному плані не тільки в неприбутковості, а й в спеціалістах...Хоча невже в мордорі знайшли команду з шведськомовних експертів?

Olly_1052
Ukraine

Re: Питання щодо курсу з німецької мови

Post by Olly_1052 »

Yobik wrote: Sun Feb 05, 2023 2:42 pm

...Хоча невже в мордорі знайшли команду з шведськомовних експертів?

Після згортання волонтерського проекту, де все будувалося виключно на зацікавленості ентузіастів, зараз основним критерієм, як і у будь-якому бізнесі, є саме доцільність - наскільки курс буде затребуваним.
Усі курси створюються не миттєво. Попередня робота (невидима для користувачів) до запуску в експлуатацію триває роками. Наприклад, курс української для російськомовних лише у таблицях ми складали близько 1,5 року. І це - із урахуванням того, що в таблицях працювати набагато швидше, ніж в інкубаторі. Далі йде верифікація, завантаження в базу, налагодження в інкубаторі, підключення різних типів вправ, озвучка тощо....
Тобто, курс шведської був започаткований задовго до трагічних подій. Думаю, у Швеції зібрати команду російськомовних спеціалістів було простіше :) Насправді - не обов'язково саме там. Команди кожного курсу, що створюють контент, складаються лише з кількох осіб, які фізично можуть бути у будь-якому куточку світу. А, враховуючи розмір російського ринку, це було доцільно...

Post Reply

Return to “Я розмовляю українською”