Dear anyone,
Your duolingo forum registration isn't automaticaly transferred to duome forum so in order to join duome forums you need to register with your existing or any other username and email; in any case it's advised that you choose a new password for the forum.
~ Duome Team

Ελληνικές συζητήσεις

J_Morgan
United States of America

Ελληνικές συζητήσεις

Post by J_Morgan »

Θα ήλελα να έχω μία θέση να μιλάω με άλλες φοιτιτής απώ Ελληνικά. Σπουδάζω Ελληνικά τώρα για δύο χρόνια και τρία μήνας. Πριν απώ ένα μήνας έπηγα στο Άγιος Όρος και μπορέσα να μιλάω με πολλούς άνθρόπους χρησομοποιόντας βασική συνομιλίες. Μετά δυο εωδομάδα μπορέσα να δώσω μία παραγγελία στο αεροδρόμο και η γυιναίκα στο μαγαζί δεν άλλαξε στα Αγγλικά. Τώρα θα ήθελα να συνεχίσω να μίλάω με ανθρώπους στο ίντερνετ. Κάτι σαν pen pals εκτός απο αυτό το φόρουμ. Νομίζο ότι αυτο θα είναι καλή πρακτική στα Ελλινικά.

O.Zoe
Greece

Re: Ελληνικές συζητήσεις

Post by O.Zoe »

---
Μπράβο σας που προσπαθείτε να γράψετε και να επικοινωνήσετε στα ελληνικά! Συμφωνώ μαζί σας πως η συνομιλία με άλλους ανθρώπους είναι πολύ καλή εξάσκηση - η καλύτερη, θα έλεγα! Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες γι' αυτόν τον σκοπό. Για παράδειγμα, Tandem, iTalki και Conversation Exchange. Σ' αυτές μπορεί κανείς να βρει είτε φυσικούς ομιλητές μιας γλώσσας είτε ανθρώπους που τη μαθαίνουν, με σκοπό να συζητούν, να διορθώνει ο ένας τον άλλον και να βελτιώνονται.

Αν δε σας πειράζει, θα κάνω κάποιες διορθώσεις στο κείμενό σας.

---

J_Morgan: Θα ήλελα να έχω μία θέση να μιλάω με άλλες φοιτιτής απώ Ελληνικά. Σπουδάζω Ελληνικά τώρα για δύο χρόνια και τρία μήνας. Πριν απώ ένα μήνας έπηγα στο Άγιος Όρος και μπορέσα να μιλάω με πολλούς άνθρόπους χρησομοποιόντας βασική συνομιλίες. Μετά δυο εωδομάδα μπορέσα να δώσω μία παραγγελία στο αεροδρόμο και η γυιναίκα στο μαγαζί δεν άλλαξε στα Αγγλικά. Τώρα θα ήθελα να συνεχίσω να μίλάω με ανθρώπους στο ίντερνετ. Κάτι σαν pen pals εκτός απο αυτό το φόρουμ. Νομίζο ότι αυτο θα είναι καλή πρακτική στα Ελλινικά.
+++
Θα ήθελα να είμαι σε θέση να μιλάω με άλλους μαθητές των ελληνικών. Μαθαίνω τη γλώσσα εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες. Πριν από έναν μήνα πήγα στο Άγιον Όρος και μπόρεσα να έχω μια στοιχειώδη συνομιλία με πολλούς ανθρώπους. Μετά από δυο εβδομάδες μπόρεσα να δώσω μία παραγγελία στο αεροδρόμιο και η γυναίκα στο μαγαζί δεν απάντησε στα αγγλικά. Τώρα θα ήθελα να συνεχίσω να μιλάω με ανθρώπους στο ίντερνετ. Κάτι σαν pen pals, πέρα από αυτό το φόρουμ. Νομίζω ότι θα είναι καλή εξάσκηση.

Το ρήμα "σπουδάζω" το χρησιμοποιούμε για σπουδές στο πανεπιστήμιο, όχι όταν απλώς μαθαίνουμε κάτι. Λέμε "σπουδάζω Φιλολογία" (I study Philology) ή "σπουδάζω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο" (I study at Democritus University).

🇬🇷 N :gb: C1 :de: B1 :it: A1

Post Reply

Return to “Μιλάω ελληνικά”