Dear anyone,
Your duolingo forum registration isn't automaticaly transferred to duome forum so in order to join duome forums you need to register with your existing or any other username and email; in any case it's advised that you choose a new password for the forum.
~ Duome Team

Procvičování mluvení v Duolingu?

User avatar
Gentianopsis
Czech Republic

Procvičování mluvení v Duolingu?

Post by Gentianopsis »

Dá se nějak v Duolingu ve webové aplikaci na počítači nastavit, aby byly všechny úkoly v lekci stejného typu (tj. pouze mluvení, pouze poslech, pouze překlad čeština->angličtina nebo pouze překlad angličtina->čeština?

Procvičování mluvení jsem měla vypnuté, protože Duolingo na mé mluvení nereagovalo ani při zapnutém mikrofonu notebooku. Vždy to znovu zkusím, když je nová verze DuoBoosteru (díky za devatenáctou), ale zase to dopadlo stejně. :-( Mám starý notebook, Skype ani nic zaznamenávajícího můj hlas jsem na něm nikdy nepoužívala, proto nevím, zda je to problém Duolinga, mikrofonu nebo ještě něčeho jiného. Duolingo něco málo zachytí (sem tam nějaké slovo) pouze, pokud do mikrofonu vyloženě řvu z bezprostřední blízkosti (nanejvýš 5cm od něj), jinak je to bez šance - žádný zvuk nezaznamenán a po několika pokusech se věta počítá jako chyba, další věta to samé atd., takže lekci nejde bez "teď nemůžu mluvit" dokončit. Dá se nějak zjistit, v čem je problém a jak ho odstranit?

User avatar
DaliborNovy
Czech Republic

Re: Procvičování mluvení v Duolingu?

Post by DaliborNovy »

Obecně, v nastavení zařízení pro záznam (klik pravým na reproduktorek vpravo dole / zařízení pro záznam) je třeba zvolit ten správný mikrofon jako výchozí a nastavit úroveň tak, aby indikátor vybuzení běhal při normálním mluvení až do maxima. A hlavně, zakázat všechny zvukové efekty. Pokud nastavíte úrovně úplně na max a vybuzení stejně bude velmi nízké, může být vadný mikrofon. V tom případě je nejlepším řešením pořídit USB headset (USB sluchátka s mikrofonem, slušné se dají pořídit kolem 400 korun, dosáhnete tak nejlepšího výsledku). Případně samostatný USB mikrofon, neruší-li někoho váš zapnutý zvuk u počítače (mě to vyhovuje více, než headset).

V případě, že s tím nastavením budete bádat, dejte sem verzi vašeho systému, ať mluvíme co nejkonkrétněji.

Native: 🇨🇿ㅤ Learning: 🇺🇸 🇫🇷DuomeDuolingoDuoBooster

User avatar
DaliborNovy
Czech Republic

Re: Procvičování mluvení v Duolingu?

Post by DaliborNovy »

Nastavit typ úloh a nebo směr překladu v Duolingu bohužel nejde. Žádali jsme o to mnohokrát, bohužel neúspěšně.
Proto vznikl DuoBooster.

Native: 🇨🇿ㅤ Learning: 🇺🇸 🇫🇷DuomeDuolingoDuoBooster

Post Reply

Return to “Učím se anglicky”