Please, make sure that you read our Forum Guidelines.

You can use any username that you like when you join duome forum, yet it's better if you use your existing Duolingo username to unlock some extra features and avoid confusion while troubleshooting; in any case it's advised that you choose a different password for the forum.
~ Duome Team

Нові мовні курси

Підфорум: Обговорення
Я вивчаю: Англійську

Moderator: HeyMarlana

Enzfj2
Ukraine

Нові мовні курси

Post by Enzfj2 »

Раптом виявилось, що є одразу кілька курсів для тих, хто говорить 🇺🇦українською, а саме:
🇫🇷 французька
🇩🇪 німецька
🇪🇸 іспанська
🇮🇹 італійська
🇨🇳 китайська
🇯🇵 японська
що навіть на 1 мову (🇯🇵) більше, ніж для російськомовних.
Подібні набори курсів (з варіаціями є/нема 🇯🇵 або 🇨🇳) з'явилися для носіїв багатьох інших мов (можливо, навіть усіх — не перевіряв), в т.ч. для 🇵🇱🇨🇿🇭🇺🇷🇴, для яких раніше була лише 🇺🇸.
Звичайно, такий стрибок можливий лише з ШІ, щодо якості ще подивлюсь.

Dana_Dany Danuta
Poland

Re: Нові мовні курси

Post by Dana_Dany Danuta »

Так, це правда, тому що я вже додала 4 нових курси для польськомовних трохи раніше ( 🇫🇷 французька, 🇮🇹 італійська, 🇪🇸 іспанська та 🇩🇪 німецька ).
Я помітив, що є деякі помилки в польській мові, але, можливо, вони будуть виправлені з часом. - Сподіваюся! 🙂 :geek:

Native language: 🇵🇱 Duolingo levels

Be smart and write poems. :D

Enzfj2
Ukraine

Post by Enzfj2 »

Dana_Dany Danuta wrote: Tue Mar 25, 2025 10:38 am

Так, це правда, тому що я вже додала 4 нових курси для польськомовних трохи раніше ( 🇫🇷 французька, 🇮🇹 італійська, 🇪🇸 іспанська та 🇩🇪 німецька ).

Як "я додала"?
Протягом багатьох років створення нового курсу було великою проблемою, і раптом... Лише штучний інтелект на таке спроможний, але мене беруть великі сумніви. Найбільше побоювання, що на кожне питання передбачено єдину слушну партію відповідь.

А також Дуо показує для польськомовних японську, а китайську (поки що?) ні.

Я помітив ...

:o :geek:

що є деякі помилки в польській мові, але, можливо, вони будуть виправлені з часом

Хто ж має їх виправити?

Я не полінувався і перебрав всі мови, аж до тагалог і телугу: для всіх додано ці 4 ( 🇫🇷, 🇮🇹, 🇪🇸 та 🇩🇪 ), 🇯🇵 або 🇨🇳 по-різному.

S3M4RiL
Ukraine

Post by S3M4RiL »

В мене з'явились корейська і китайська. Японської немає. З нетерпінням чекаю чеської. Зараз учу через англійську, але рідною мовою все ж зручніше.

Olly_1052
Ukraine

Post by Olly_1052 »

Enzfj2 wrote: Tue Mar 25, 2025 6:31 pm
Dana_Dany Danuta wrote: Tue Mar 25, 2025 10:38 am

Протягом багатьох років створення нового курсу було великою проблемою, і раптом... Лише штучний інтелект на таке спроможний, але мене беруть великі сумніви. Найбільше побоювання, що на кожне питання передбачено єдину слушну партію відповідь.

Так, це правда, Дуолінго зараз активно залучає до створення курсів штучний інтелект.
Але тут можлива ще й інша причина такого раптового з'явлення :oops: Кілька років тому інженери Дуолінго відмовилися від безпосереднього використання розробниками курсів славнозвісного "інкубатора". Створення вмісту курсу триває роками. Це така собі "чорнова" робота у таблицях. Насправді у таблицях працювати набагато зручніше і швидше. Далі це усе перевіряється. Припускаю, що саме на цьому етапі й використовують ШІ, бо людині перевірити кілька десятків тисяч речень майже нереально. Потім вже готові таблиці одразу завантажуються у базу. Отже, багато курсів, які були попередньо створені, очікували своєї черги на "вихід у світ".
p.s. З нетерпінням чекаю, коли з'явиться наша українська для російськомовних, яку ми підготували до рівня В1 у цілковитій відповідності до CEFR :P

Enzfj2
Ukraine

Post by Enzfj2 »

Пройшов перший розділ китайської для українців.
Пара несподіванок:
1) зовсім не той зміст, який я проходив кілька років тому у курсі китайської для англомовних; на додаток зі загалом 11 слів одного (粥 каша) взагалі в тамтому не було; та й слово каша не входить бодай навіть в першу пару тисяч необхідних китайських слів;
2) вправа "напишіть китайською" як на перший розділ абсолютно передчасна – не "вибери цеглинку", а "напиши"! Такі вправи в інших курсах з'являються на дале-е-е-ко більш просунутому рівні.
Добре, що в мене вже була встановлена китайська клавіатура, інакше взагалі без шансів. Але для того, щоб набрати з клавіатури, треба знати офіційну транскрипцію латиницею — піньїнь, чого в цих уроках немає, незважаючи на те, що в налаштуваннях опція "показувати піньїнь" увімкнута.
Для порівняння зайшов у перший розділ китайської для англомовних. Колись я його пройшов був на легендарному рівні, зараз його стан було скинуто до звичайного, тож при нагоді заробив по 40 балів замість 5 :) Зміст зовсім інший і більш-менш відповідає укр-кит, але! Більше слів (на 2), ієрогліфів (на 3); вираз "це [є]" дається або однією цеглинкою (як в укр), або в розбивку; слово "каша" (porridge) теж є, але вправ "напиши китайською" без цеглинок — нема! До речі, піньїнь і тут не показує (хоча, можливо, на легендарному рівні не мусить).

Мій висновок: зроблено на "від...чепись", або цільовою мовою 差不多 /chabuduo/

Post Reply

Return to “Я розмовляю українською”