Please, make sure that you read our Forum Guidelines.

You can use any username that you like when you join duome forum, yet it's better if you use your existing Duolingo username to unlock some extra features and avoid confusion while troubleshooting; in any case it's advised that you choose a different password for the forum.
~ Duome Team

Diamantová liga Topic is solved

trbuch
Czech Republic

Diamantová liga

Post by trbuch »

Umístil se někdo na prvních třech místech diamantové ligy?
V nápovědě Duolingo se píše že se těmto uživatelům už nebudou dávat diamanty. Znamená to úplnou absenci dismantů a tím nemožnost procvičovaní lekcí zpoplatnenych právě diamanty? Nebo uživatel získá jinou náhradu?

Gentianopsis
Czech Republic

Re: Diamantová liga

Post by Gentianopsis »

@trbuch Vyhrát Diamantovou ligu je jeden z "Úspěchů", které se v Duolingu plní (takové ty barevné štítky v uživatelském profilu, které jsou po splnění žluté), takže ano, byla jsem v ní i na 1.místě. Bohužel už je to dost dávno a netuším, jak je to s odměňováním v ligách teď. Předpokládám ale, že má lidem dál stačit "dobrý pocit" z dosaženého umístění. Když jsem s Duolingem začínala, dostávalo se docela dost lingotů (červené kamínky, teď jsou místo nich modré "drahokamy" = "gems") za první 3 místa v každé lize, a čím vyšší liga, tím vyšší byl zisk (až stovky kamínků za vítězství). To však postupně skončilo a jedinou odměnou zůstal ten splněný Úspěch v profilu za vyhranou Diamantovou ligu.

To, čím se teď v Duolingu platí, jsou modré šestiúhelníky ("drahokamy", "gems"), které s ligami nemají absolutně nic společného. Duolingo je dává za plnění Denních úkolů (takové to "Získejte dnes 50XP", "Udělejte 2 lekce bez chyb", "Učte se 15 minut") a v "Obchod" je možnost zaplatit 50 těchhle modrých kamínků za to, aby se pak 8.den (býval to týdenní cyklus, ale Duolingo asi šetří) nepřerušené denní řady dostalo 100 modrých kamínků, čili při dlouhodobém používání téhle funkce člověk získává každý 8.den 50 modrých kamínků, protože z těch 100 jich polovinu zase zaplatí za dalších 8 dní.

Jediné placené lekce bývaly vždy Legendární, tedy žádná nová látka, pouze nejvyšší úroveň = nejvyšší obtížnost procvičování už probraného učiva. To už teď také není pravda, protože si lze v Legendárních lekcích zapnout banku slov a chtít jednodušší otázky (doplnění 1 slova místo skládání celé věty), jsou v nich zastoupeny i primitivní otázky jako obrázky nebo výběr jedné ze 2-3 možností (dřív bylo v Legendárních lekcích pouze psaní celých vět překladů do cílového jazyka kurzu) a lze udělat libovolný počet chyb (dřív byly povoleny 3 chyby a pak následovala plačící sova, že se lekce nesplnila). Aktuálně jediná výhoda legendárních lekcí tedy je, že se za ně získává 40XP (bez ohledu na počet chyb), obtížnost je stejná s normálními lekcemi. Mít celého Hada přebarveného na žluto se žlutými pohárky na konci každé Jednotky naplněnými čímsi hnědým sice může vypadat hezky jako symbol úspěchu, ovšem každá minimální změna kurzu (např. přidání 1 Příběhu kamsi do jeho přední části) tuhle žlutou z koncové části kurzu odstraní, a pokud je toho do kurzu přidáno o trošku víc, konec kurzu se změní na bílý. Vzhledem k tomu, že už jsem ty samé, opakovaně na legendární úroveň splněné lekce, dělala asi pětkrát a teď bych to měla dělat u většiny 4.sekce po šesté, už na to kašlu - Had nikdy neukáže, co přesně se kam přidalo nového, takže pokud není nic navíc ve Stromu na Duome, je lepší "legendárnost" na Duolingu ignorovat.

Na Duolingo používám pouze webovou verzi, v mobilech jsou některé věci trochu jinak, nicméně základ by měl být stejný. Pokud chcete mít "neomezený počet srdíček" (možnost udělat neomezený počet chyb) a neplatit za legendární lekce, udělejte si v Duolingo for Schools vlastní "třídu" (můžete být jejím jediným žákem a sám sobě učitelem) a budete mít obojí bez jakékoli další práce neomezeně. "Nevýhoda" třídy, kterou jsem však já naopak uvítala, je vyřazení z lig - ty stupidní každotýdenní pořadníky už se mě netýkají. Ligy stupidní opravdu jsou, protože jsem v Diamantové lize byla několik týdnů za sebou ve skupinách, kde na vítězství s přehledem stačilo 500XP za celý týden, zatímco v "lepší začátečnické" Zlaté lize jsem byla s lidmi, kteří dělali přes 3000XP (tj. 6x tolik) denně (diskuze na téma, jak se spolehlivě dostat do ligy "lenochů", se na Duome objevují opakovaně).

trbuch
Czech Republic

Post by trbuch »

moc děkuji za vyčerpávající odpověď a nové tipy....

trbuch
Czech Republic

Post by trbuch »

trbuch wrote: Tue Dec 12, 2023 10:10 pm

moc děkuji za vyčerpávající odpověď a nové tipy....

ještě se chci zeptat, jestli se ta vlastní třída dá vytvořit z účtu co už mám, resp. jestli když se vytvoří nový kurz, zda mi zůstává dosažená úroveň. A také jestli se jde vrátit zase zpět, nebo jsou to oddělené účty?

Gentianopsis
Czech Republic

Post by Gentianopsis »

@trbuch Třídu si vytvoříte normálně z účtu, který máte. O nic z dosud dosaženého (splněné lekce, XP...) tím nepřijdete. Můžete si vytvořit, kolik tříd chcete: pokud se na Duolingu učíte více jazyků, můžete mít na každý z nich jednu třídu, můžete mít jednu třídu na všechny své jazyky a nebo jen jednu třídu na jeden ze svých jazyků a na ostatní ne. Přinejmenším u mě v tom Duolingo nerozlišuje a ta neomezená srdíčka a neplacení za Legendární lekce dává vždy.
Postup:
1) Na levé straně obrazovky s Hadem máte dole fialové kolečko se 3 bílými tečkami. Když na něj najedete myší, otevře se menu, kde je nahoře obrázek globusu a nápis "Školy". Na to klikněte.
2) V nabídce vlevo kliknete na "Nová třída" a následně si zadáte název pro svou třídu, jaký jazyk se učí a v jakém jazyce chcete oznámení (třeba o plnění úkolů, které si zadáte). Tím je třída vytvořena.
3) Přidáte se do třídy buď přes list "Poslat pozvánku" a nebo v "Přidat přímo" napíšete své uživatelské jméno na Duolingu a svůj email, který jste použil pro registraci na Duolingu. V obou případech pak budete muset do toho mailu a odkliknout tam svůj vstup do třídy.
Hotovo. Na stránku "Školy" už vícekrát chodit nemusíte. Jsou ale lidé, kteří některé tamní funkce a PDF ke stažení považují za užitečné.

V nabídce vlevo na stránce "Školy" je "Nastavení ochrany soukromí", kde je volba "Třídní žebříčky". Když se vypne, měl by člověk zůstat v normálních ligách, ale... mně to tehdy nefungovalo a teď se mi z pohodlí bez lig nechce, takže to zkoušet nebudu. ;-)

trbuch
Czech Republic

Post by trbuch »

OK, ještě jednou moc děkuji...

trbuch
Czech Republic

Post by trbuch »

Opět jsem zde s otázkou, vlastní třída funguje - neomezená srdíčka, žádné ligy.
Ale dá se vrátit nebo přepnout úplně zpět na původní účet? Tam kde byla funkce opakování - oprava chyb, slovíčka, příběhy a další? Tuto možnost ve třídě nemám....

LenkaBalas66
Czech Republic

Post by LenkaBalas66 »

Ahoj. Zapojím se do diskuze. Vyhrála jsem diamantovou ligu, a chvilku jsem polevila v úsilí a propadla jsem se o dvě ligy dolů. Takže vyhrát diamantovou ligu neznamená v ní zůstat napořád. Teď jsem zpátky v diamantové lize, budu hrát asi ? v turnajích. Uvidíme. V každém případě můžu opět sestoupit...

Gentianopsis
Czech Republic

Post by Gentianopsis »

trbuch wrote: Sat Dec 16, 2023 10:52 am

Opět jsem zde s otázkou, vlastní třída funguje - neomezená srdíčka, žádné ligy.
Ale dá se vrátit nebo přepnout úplně zpět na původní účet? Tam kde byla funkce opakování - oprava chyb, slovíčka, příběhy a další? Tuto možnost ve třídě nemám....

Ve třídě jste se svým původním účtem. Bohužel Duolingo pořád dělá nějaké změny, z nichž některé sice mohou být vázané na třídu, ale nemyslím si, že třeba odebrání Příběhů by takovou změnou bylo. Před několika měsíci Duolingo s příběhy skutečně něco udělalo (používám stále starý dobrý Strom díky Fiddleru), protože se mi na stránce Stories všechny odznačily (jako jako nikdy neudělané) a už nešlo dělat příběhy za účelem rychlých snadných XP, když nestíhám a chci si jen udržet řadu - udělané Příběhy se přestaly započítávat, a když jsem nic kromě nich nedělala, přišla jsem ten den o řadu (a následně mi to sežralo jeden Streak Freeze). Teď mám všechny příběhy u všech jazyků jako nikdy neotevřené a můžu začít znovu, naštěstí ale už s tím, že si Duolingo jejich udělání pamatuje (a boduje je stejně štědře, jako dřív) - dostanu se tedy zase i k variantám příběhů pro poslech a konverzaci. Podle diskuzí na Duome Duolingo stále mění vzhled, strukturu a obsah kurzů, vzhled stránek Duolinga a funkce na nich, věty a typy otázek v lekcích...

Jestli jsou Vaše problémy vázané na Třídu nebo ne, zjistíte snadno tím, že třídu zrušíte. Znovu si ji vytvořit můžete vždycky.

Post Reply

Return to “Mluvím česky”